i valnötter – Husmorsorna
Baklava del beundra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna orientaliska läckerhet kan kännas oöverstiglig, men är inte alls svår att bestiga. Den är som en liten kulle att kliva över, men när du serverar den verkar det som att du med lätthet klättrar i Kilimajaro. Perfekt impa-dessert!
Baklava del beundra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna orientaliska läckerhet kan kännas oöverstiglig, men är inte alls svår att bestiga. Den är som en liten kulle att kliva över, men när du serverar den verkar det som att du med lätthet klättrar i Kilimajaro. Perfekt impa-dessert!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Smält smöret och låt stå.
  3. Blanda hackade nötter, hackade aprikoser, kanel och socker och ställ det åt andra sidan. Låt stå!
  4. Ställ upp en ugnsform som är ungefär 20x20 cm och pensla den med det smälta smöret.
  5. Bygg nu din baklava nästan som när du bygger en lasagne. Mellan varje lager av filodeg, penslar du smält smör, och lite då och då lägger du i nötblandningen. Avsluta med smörad filodeg.
  6. Sätt in kakan i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter eller tills den har fått en gyllene färg.
  7. Under tiden kokar du en sockerlag på vatten, honung och apelsinsaft.
  8. När du tar ut kakan häller du direkt den heta lagen över kakan, låter den stå och suga åt sig lagen. Svalna får den göra också. Serveras bäst dagen därpå!
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Ingredienser
Kaka:
Glasyr:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen, bra jobbat my friend, och ställ det sen åt sidan.
  3. Hämta en ny skinande bunke och i den gojsar du ihop crème fraiche, mosade bananer, kaffe, valnötter och choklad, jo, du kan få provsmaka lite också.
  4. Så där ja, nu får du blanda ihop allt, både mjöl- och chokladröran.
  5. Häll upp i en smord form och låt den gräddas i 40 minuter.
  6. Under tiden vispar du ihop icingen.
Glasyr:
  1. Lätt som en plätt. Ner med allt i en bunke och tokvispa. Klart!
  2. När kakan har svalnat draperar du den i icing from heaven.