i vaniljglass – Husmorsorna
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Ingredienser
Till själva kakformen:
Två glassar som fyllning:
Eller två andra glassar som fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Till själva kakformen:
  1. Till själva kakformen:
  2. Klä den rundade skålen med plastfolie.
  3. Sedan skär du ca 2 cm tunna skivor av kakan och klär skålen invändigt med dem, det är riktigt roligt!
  4. Pensla med likören du valt. Spara lite kaka till ”botten” sen.
  5. Gör gärna två olika glassar med olika färger, det blir snyggt när du skär upp tårtan, och gott …
Två glassar som fyllning:
  1. Dela upp glassen i två skålar, ungefär 1,5 liter i varje.
  2. I den ena bunken blandar du glassen med pistagenötter, riven choklad och kanel. I den andra gör du saffransglass.
  3. Lös först upp saffranet i likören.
  4. Blanda ner saffransröran i glassen. Rör, rör. Mmmmm.
Eller två andra glassar som fyllning:
  1. Blanda hallonen med vaniljglass i en bunke.
  2. Och pistageglassen med den rivna chokladen i en annan bunke.
  3. Nu fyller du din kakskål med glass. Ett lager pistageglass och ett lager saffransglass. (Eller de två andra glassarna.)
  4. Och så avslutar du med ett lock av kaka överst, så ingen glass syns.
  5. Sedan ska hela paketet in i frysen över natten. Ställ den med något tungt över, så den pressas ihop. Ta ett par rejäla fiskblock eller vad du nu kan tänkas ha för tungt i din frys.
  6. Och nu har det gått en natt och det börjar bli dags att äta dessert.
  7. Dags att smälta chokladen! Smält den i vattenbad tillsammans med lite smör, så att den blir vackert glansig.
  8. Upp med tårtan ur frysen. Stjälp upp den på ett fat, och låt chokladen rinna vackert över tårtan.
  9. Så, bara att servera och njuta!
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Kolamarängens hovdessert
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Hovdessert, eller marängsviss som vi säger numera, är nog det närmaste himmelen man kan komma som levande människa. Den totalt underbara blandningen av glassen, grädden, bananerna, chokladsåsen och marängerna är svårslagen. Självklart är det därför den överlevt genom tiderna. En odödlig klassiker helt enkelt. Så bjud in hovet och radhusgrannarna, för detta passar i både slott och koja, morgon som kväll.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Kolamaränger
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med marängerna! Dessa små beiga skapelser smakar lite som seg kola och är fantastiska till en klassisk hovdessert. Pytsa ner allt i en stor plastskål. (Äggvitorna, muskovadosockret och ättikan.)
  2. Vispa, vispa, vispa och vispa lite till, tills det är som en beigevit massa som vägrar lämna skålen.
  3. Då är det dags! Klicka ut små eller stora maränger på en plåt (stora blir segare, små blir torrare). In i ugnen på 100°, i en timme.
  4. Låt marängerna stå kvar efter att du stängt av ugnen och stå tills sig en kvart i eftervärmen.
  5. Nu varvar du bara allt det goda och avslutar med att strö den flagade mandeln on the top.
Affogato
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Snabbt och elegant, som en italiensk kvinna på vift. Med den här lilla godsaken till hands känner du dig både världsvan, elegant och tillfredställd på en och samma gång. Detta recept är för en person, men varför inte bjuda några flera? Så kan ni vara snygga och världsvana tillsammans i grupp!
Portioner
4
Portioner
4
Affogato
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Snabbt och elegant, som en italiensk kvinna på vift. Med den här lilla godsaken till hands känner du dig både världsvan, elegant och tillfredställd på en och samma gång. Detta recept är för en person, men varför inte bjuda några flera? Så kan ni vara snygga och världsvana tillsammans i grupp!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 1skopa smarrig! vaniljglass
  • 1 liten, litenskvätt likör
  • 1shot espresso
  • några nyporkrossade av valfritt slag (t ex pepparkaka till jul eller mandelskorpa till våren) kakor
Portioner:
Instruktioner
  1. Skopa upp en snygg glasskula i ett lika snyggt glas.
  2. Häll över den lilla skvätten likör, det kan till exempel vara apelsinlikör, sedan pytsar du över det alldeles nygjorda kaffet och sist några kaksmulor.
  3. Ät med sked! Ja, fint ska det vara.
Agis mjukglass med chokladsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är perfekt när du verkligen behöver en riktig skön skjuts. Inget krut sparas och inga mungipor går neråt. Alla, precis alla, blir glada av riktigt god mjukglass, och gladast blir man ibland över att slippa masa sig iväg till en glasskiosk.
Portioner
4
Portioner
4
Agis mjukglass med chokladsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är perfekt när du verkligen behöver en riktig skön skjuts. Inget krut sparas och inga mungipor går neråt. Alla, precis alla, blir glada av riktigt god mjukglass, och gladast blir man ibland över att slippa masa sig iväg till en glasskiosk.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Mixa först glassen i en mixer eller med elvisp, så den blir slät.
  2. Därefter vänder du ner den vispade grädden. Blanda om och njut.
Raffiga Rosmarinäpplen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Häpnadsväckande hur något så enkelt kan smaka så mycket. Lite äpplen, ett par sköna nypor rosmarin, sista skvätten grädde och ja, skjuts in i munnen.
Portioner
4
Portioner
4
Raffiga Rosmarinäpplen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Häpnadsväckande hur något så enkelt kan smaka så mycket. Lite äpplen, ett par sköna nypor rosmarin, sista skvätten grädde och ja, skjuts in i munnen.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Kör så det ryker! Smält smöret i stekpannan och när det är gjort puttar du ner äppelskivorna och strör över sockret, så där gottigott så det bränns och smälter lite.
  2. Vänd på äpplena och så här håller du på tills alla äppelskivor är stekta och klara.
  3. Nu tar du upp äpplena! Släng ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låt det rassla till lite och sen på med grädden.
  4. Släng ner ett par kvistar färsk rosmarin eller några nypor torkad i sockersmöret, låt det rassla till lite och sen på med grädden.
  5. Ett litet uppkok så det hela bli så där underbart koligt, ja sen häller du kolagottet över äpplena och avnjuter med lite vaniljglass. Gott!
  6. Väldigt gott blir det att ta fram glassen en stund innan du ska äta så den smälter lite, och så pudrar du aningens muskotnöt över glassen, rör om och äter till.