i vaniljstång – Husmorsorna
Lingon- och vodkagranite
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Lingon- och vodkagranite
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka alla ingredienser (men spara 1/2 dl lingon) i ca 20 minuter.
  2. Mixa och sila genom finmaskig sil. Smaksätt ev. vodka..
  3. Rör ner resten av lingonen och häll ner i en så platt plastbytta som mjöligt, frys. Rör om då och då.
  4. Innan servering, frasar du upp graniten med en gaffel så att det blir som en issörja. Servera med några fina lingon och lite citronmeliss på toppen.
Apelsinsaga
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är en sagogrynssoppa … Bara namnet! Läs en gång till … Sagogrynssoppa … Så vackert! Förr njöt man denna soppa med russin och katrinplommon, men vi njuter den med apelsin. Perfekt en hösteftermiddag när sinnet behöver ett extra schvung. Sagogryn kan man köpa i välsorterade mataffärer.
Portioner
4
Portioner
4
Apelsinsaga
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är en sagogrynssoppa … Bara namnet! Läs en gång till … Sagogrynssoppa … Så vackert! Förr njöt man denna soppa med russin och katrinplommon, men vi njuter den med apelsin. Perfekt en hösteftermiddag när sinnet behöver ett extra schvung. Sagogryn kan man köpa i välsorterade mataffärer.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp saft, vatten, vaniljstång och vaniljfrön.
  2. Nu får du ösa ner grynen och försiktigt röra om under kokning, tills grynen är genomskinliga. Det tar ungefär 20 minuter, men du behöver inte röra hela tiden, håll ett litet getöga mest.
  3. Ta sedan upp vaniljstången och servera soppan med lättvispad grädde.