i vitlök – Husmorsorna
BiBimBap
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
För det är nästan lite den känslan på den här smaskiga rätten från Korea. Det är inte svårt utan bara lite pyssligt. Prova nu i Påsk och Impa sönder någon, det är milda smaker så även de lite skeptiska typerna kan gilla det här. De som vill ha lite fart på sin mat öser på extra het chilisås. Mums!
BiBimBap
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
För det är nästan lite den känslan på den här smaskiga rätten från Korea. Det är inte svårt utan bara lite pyssligt. Prova nu i Påsk och Impa sönder någon, det är milda smaker så även de lite skeptiska typerna kan gilla det här. De som vill ha lite fart på sin mat öser på extra het chilisås. Mums!
Ingredienser
Kycklingen
Koreansk gurka
Marinerade groddar
till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att plocka fram en massa skålar och sätt sen igång med riset. Koka det på vanligt sätt. När det är färdigkokt, blandar du det i en skål med risvinäger, socker och salt.
  2. Medan riset kokar, marinerar du kycklingen! Blanda honung, soja och hackade vitlöksklyftor i en annan skål och låt kycklingen dra däri.
  3. Bra. Nu kan du göra allt annat. Först gurkan. Häll mycket salt på gurkan, rör om och låt stå i en tredje skål. Efter 15 minuter kan du hälla av vattnet som blivit över och klämma ur det sista ur gurkan. Sedan är det bara att hälla ner de andra gurkingredienserna och låta den marinera.
  4. Nu till groddarna. Lägg dem i en fjärde skål, häll kokande vatten över dem och låt dem ligga i vattnet knappt en halv minut. Häll snabbt av vattnet och blanda groddarna med sesamolja och soja.
  5. Riv morötterna och plocka fram solrosskotten och chilisåsen. När alla grönsaker är marinerade och alla rättens ingredienser är framplockade kan du steka kycklingen.
  6. Sist av allt: Stek äggen lätt på bara ena sidan i lite olja, med hel äggula. Strö över sesamfrön när ägget stekt klart. Lägg nu ALLT i en ätskål, lite chilisås on the top och rör om av bara fanken! ÄT!
Jonas raggarräkor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
En 80-talsklassiker som kan verka lite väl enkel i första taget men less is more, eller hur? Servera gärna med ris, som du fixar innan du börjar med själva räkorna för de går fort som attan att laga till.
Jonas raggarräkor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
En 80-talsklassiker som kan verka lite väl enkel i första taget men less is more, eller hur? Servera gärna med ris, som du fixar innan du börjar med själva räkorna för de går fort som attan att laga till.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs paprikan och vitlöken i lite smör tills de blir mjuka, häll över crème fraiche, koka upp, krydda och smaka av.
  2. I med raggarräkorna nu och låt dem bli varma.
  3. Klipp över gräslöken och servera med ris. Ät!