i Asiatiskt – Husmorsorna
Jonas Sötsura Fläsk
Votes: 4
Betyg: 1.25
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Söt och sur, glad och arg, fin och ful. Livet består av motsägelser och jag tror att vi mår bra av det. Tänk om livet bara var sött, glatt, fint och olyckligt, det skulle väl bli tråkigt, eller hur? Nu får vi ju uppleva motsatserna ibland så att vi kan uppskatta det glada, fina och vackra. När ni äter den här rätten så förstår ni vad jag menar, det söta och det sura kompletterar varandra, tar fram smakkombinationer som är himmelska.
Jonas Sötsura Fläsk
Votes: 4
Betyg: 1.25
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Söt och sur, glad och arg, fin och ful. Livet består av motsägelser och jag tror att vi mår bra av det. Tänk om livet bara var sött, glatt, fint och olyckligt, det skulle väl bli tråkigt, eller hur? Nu får vi ju uppleva motsatserna ibland så att vi kan uppskatta det glada, fina och vackra. När ni äter den här rätten så förstår ni vad jag menar, det söta och det sura kompletterar varandra, tar fram smakkombinationer som är himmelska.
Ingredienser
Sötsur sås
Kött och marinad
Grönsaker
Servera med
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop alla ingredienser till den sötsurasåsen och låt den småputtra medan du fixar med resten.
  2. Skär köttet i smala bitar och vänd runt det i marinaden, låt det ligga kvar medan du väntar på att pannan skall bli ultrahet. Då fräser du köttet i olja så att det får fin färg. Ta upp köttet en stund.
  3. Skär alla grönsakerna i mindre bitar och fräs även dem i olja och i ultrahet panna. När allt har fräst klart så blandar du ihop köttet och grönsakerna med såsen och serverar sedan med ris och kokade sockerärtor.

gron

Godaste gröna curryn i stan
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Om du inte hittar kokosgrädde kan du köpa tre burkar kokosmjölk och bara ta det HELVITA klibbiga från burken, inte det vattniga.
Godaste gröna curryn i stan
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Om du inte hittar kokosgrädde kan du köpa tre burkar kokosmjölk och bara ta det HELVITA klibbiga från burken, inte det vattniga.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka kokosgrädden i typ 5 minuter. I med curryn och koka igen.
  2. Nu doftar det! I med kycklingen och löken, limebladen, sockret och fisksåsen. Koka i 5 minuter och smaka av ordentligt.
  3. När det smakar toppen låter du broccolin hoppa med. Servera härligheten direkt, för överkokt broccoli smakar sjukhusmat och det vill vi ju inte ha.
BiBimBap
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
För det är nästan lite den känslan på den här smaskiga rätten från Korea. Det är inte svårt utan bara lite pyssligt. Prova nu i Påsk och Impa sönder någon, det är milda smaker så även de lite skeptiska typerna kan gilla det här. De som vill ha lite fart på sin mat öser på extra het chilisås. Mums!
BiBimBap
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
För det är nästan lite den känslan på den här smaskiga rätten från Korea. Det är inte svårt utan bara lite pyssligt. Prova nu i Påsk och Impa sönder någon, det är milda smaker så även de lite skeptiska typerna kan gilla det här. De som vill ha lite fart på sin mat öser på extra het chilisås. Mums!
Ingredienser
Kycklingen
Koreansk gurka
Marinerade groddar
till servering
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att plocka fram en massa skålar och sätt sen igång med riset. Koka det på vanligt sätt. När det är färdigkokt, blandar du det i en skål med risvinäger, socker och salt.
  2. Medan riset kokar, marinerar du kycklingen! Blanda honung, soja och hackade vitlöksklyftor i en annan skål och låt kycklingen dra däri.
  3. Bra. Nu kan du göra allt annat. Först gurkan. Häll mycket salt på gurkan, rör om och låt stå i en tredje skål. Efter 15 minuter kan du hälla av vattnet som blivit över och klämma ur det sista ur gurkan. Sedan är det bara att hälla ner de andra gurkingredienserna och låta den marinera.
  4. Nu till groddarna. Lägg dem i en fjärde skål, häll kokande vatten över dem och låt dem ligga i vattnet knappt en halv minut. Häll snabbt av vattnet och blanda groddarna med sesamolja och soja.
  5. Riv morötterna och plocka fram solrosskotten och chilisåsen. När alla grönsaker är marinerade och alla rättens ingredienser är framplockade kan du steka kycklingen.
  6. Sist av allt: Stek äggen lätt på bara ena sidan i lite olja, med hel äggula. Strö över sesamfrön när ägget stekt klart. Lägg nu ALLT i en ätskål, lite chilisås on the top och rör om av bara fanken! ÄT!
Aprikapaprikawok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smaka dig fram och servera med ris till denna wok!
Aprikapaprikawok
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smaka dig fram och servera med ris till denna wok!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Hetta upp oljan i woken.
  2. Lägg i den röda curryn, vitlöken och citrongräset.
  3. Fräs ordentligt och rör om. I med kycklingen och låt den bli genomstekt. Allt ska vara ganska klart så att det går fort när grönsakerna ska i.
  4. Nu i med resten! Paprikor, lökar och såser! Smaka av, rör om, smaka av igen.
  5. Servera fort innan grönsakerna hinner bli sega. Det ska vara krispigt. Med ris till blir det toppen!