i Italienskt – Husmorsorna
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Glasstårta del maffo
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna glasstårta är så vacker och god och enkel – gör den bara. En riktigt varm sommardag eller en riktigt tråkig hösteftermiddag. Just do it!
Ingredienser
Till själva kakformen:
Två glassar som fyllning:
Eller två andra glassar som fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Till själva kakformen:
  1. Till själva kakformen:
  2. Klä den rundade skålen med plastfolie.
  3. Sedan skär du ca 2 cm tunna skivor av kakan och klär skålen invändigt med dem, det är riktigt roligt!
  4. Pensla med likören du valt. Spara lite kaka till ”botten” sen.
  5. Gör gärna två olika glassar med olika färger, det blir snyggt när du skär upp tårtan, och gott …
Två glassar som fyllning:
  1. Dela upp glassen i två skålar, ungefär 1,5 liter i varje.
  2. I den ena bunken blandar du glassen med pistagenötter, riven choklad och kanel. I den andra gör du saffransglass.
  3. Lös först upp saffranet i likören.
  4. Blanda ner saffransröran i glassen. Rör, rör. Mmmmm.
Eller två andra glassar som fyllning:
  1. Blanda hallonen med vaniljglass i en bunke.
  2. Och pistageglassen med den rivna chokladen i en annan bunke.
  3. Nu fyller du din kakskål med glass. Ett lager pistageglass och ett lager saffransglass. (Eller de två andra glassarna.)
  4. Och så avslutar du med ett lock av kaka överst, så ingen glass syns.
  5. Sedan ska hela paketet in i frysen över natten. Ställ den med något tungt över, så den pressas ihop. Ta ett par rejäla fiskblock eller vad du nu kan tänkas ha för tungt i din frys.
  6. Och nu har det gått en natt och det börjar bli dags att äta dessert.
  7. Dags att smälta chokladen! Smält den i vattenbad tillsammans med lite smör, så att den blir vackert glansig.
  8. Upp med tårtan ur frysen. Stjälp upp den på ett fat, och låt chokladen rinna vackert över tårtan.
  9. Så, bara att servera och njuta!
Sven & Perryglass
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glass är gott! Glass med en massa topping till är ännu godare. Och detta är maxat gott! En bytta av din favoritglass (vi valde gräddvanilj, det är en skön bas) plocka fram massor av små skålar med diverse topping, som till exempel:
Portioner
4
Portioner
4
Sven & Perryglass
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Glass är gott! Glass med en massa topping till är ännu godare. Och detta är maxat gott! En bytta av din favoritglass (vi valde gräddvanilj, det är en skön bas) plocka fram massor av små skålar med diverse topping, som till exempel:
Portioner
4
Portioner
4
Instruktioner
  1. Bra! Nu har du ett bord fullt av topping, ställ en stor mortel i mitten och sätt igång. Alla väljer vad de vill ha på glassen, mortlar det som behöver mortlas och njuter i fulla drag.
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att lägga tomaterna i en ugnsform och häll över balsamvinägern, en liten skvätt olja samt några söta nypor socker.
  2. Ugnsrosta tomaterna i 150 grader i ungefär 45 minuter. När de är skrynkliga och lite bruna är de klara, ta ut dem och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  3. Ta fram två bakplåtspapper och olja in dem lite, lägg på smördegsplattorna och pensla dem lite med olja. Låt dem gå cirka 5 minuter i ugnen för att få lite fras och färg.
  4. Ta ut dem och bred på den röda peston, sedan lägger du på tomaterna, champinjonerna och strör över chèvren. Sedan ska pizzan in i ugnen igen och gå där i ca 15 minuter på 225˚. Men passa noga så att inte pizzan bränns vid.
  5. När den kommer ut skär du den i snibbar och strör över basilika, parmesan, flingsalt, svartpeppar och lite olja. Mumma!
Anettes bästa tomatsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den blir bara godare ju längre den kokar, och går att använda till i princip allt. Så gör en rejäl omgång!
Anettes bästa tomatsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den blir bara godare ju längre den kokar, och går att använda till i princip allt. Så gör en rejäl omgång!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa över det är du snäll).
  2. Lägg i tomatpurén som också vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta smakerna.
  3. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme.
  4. Dra av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.
  2. Blanda färsen, ner med persilja, parmesan samt citronskal och arbeta smeten.
  3. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 15 minuter. Lägg ner köttbollarna i Anettes bästa tomatsås och servera med nykokt spagetti och färsk parmesanost.