i Bakverk – Husmorsorna
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Ingredienser
Pajskal
fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Mixa kakao, kex och smör till en grynig massa, mums bara godsaker. Tryck degen i en springform med kant och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter. Grädda den sedan i 20 minuter i 200 grader. Ställ den sedan för att svalna och fundera på livet. Under tiden gör du förstås fyllningen och toppingen.
Fyllning
  1. Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra den av spisen och bland ner chokladen och smöret i omgångar. Rör tills allt har smält. Om du vill så är det nu konjaken skall ner i krämen. Så nu skall detta kallna i kylskåp medan du gör toppingen.
Topping
  1. När botten är helt sval och krämen stått i kylen i minst en timma, häller du krämen i botten och ställer in hela baletten i kylen igen, där skall den stå i minst 2 timmar eller över natten. Precis innan serveringen skall göra toppingen. Vispa ihop alla ingredienser till en blank maräng och klutta den över pajen. Bränn av med en gasbärnnare, så att marängen bara blir brun på toppen. Välkommen till himmelriket.
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
Ingredienser
Glasyr:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med glasyren! Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao.
  2. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna (då blir glasyren lite fastare).
  3. Så till själva kladdisen. Brassa upp ugnen till 175 grader.
  4. Sätt sedan i gång med smältningsarbetet. Smält smöret och pytsa ner chokladen.
  5. Blanda ut kaffepulvret i liiite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt dessa gudomliga ingredienser lösas upp tillsammans under väldoftande former.
  6. Under tiden vispar du ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp så att det blir alldeles pösigt.
  7. Åh, nu närmar det sig! Rör ner chokladröran och mjölet i äggvispet. Se till att det gifter sig ordentligt och provsmaka lite. Mmmm. Kanske mer kaffe? Är du en kaffe-lover ska du självklart blanda i lite mer kaffe!
  8. Ja, sedan är det bara att hälla ner härligheten i en smord form och skjutsa den rätt in i ugnen. Långt ner, tack.
  9. Ta ut kakan efter 15 minuter och låt den stå och svalna en stund så att den sätter sig.
  10. När den är lagom sval smetar du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och skvätt i lite rom. Så där ja! En vuxenkaka i form av en läcker kaffekladdis med romgrädde.
Blåbärsmuffins från Magnolia Bakery i New York
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är en variant på blåbärsmuffins som inte är så söta, receptet kommer Magnolia Bakery i New York.
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Blåbärsmuffins från Magnolia Bakery i New York
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är en variant på blåbärsmuffins som inte är så söta, receptet kommer Magnolia Bakery i New York.
Portioner
12stycken
Portioner
12stycken
Ingredienser
Portioner: stycken
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180 grader och smöra tolv muffinsformar.
  2. Blanda de torra ingredienserna och gör en grop i mitten.
  3. Blanda de fuktiga ingredienserna och häll dem i gropen. Var noga med att inte blanda för mycket.
  4. Vänd försiktigt ner blåbären i den klumpiga smeten.
  5. Fyll formarna till tre fjärdedelar och strö ungefär en matsked socker över var och en.
  6. Grädda i 20–22 minuter eller tills muffinsen är lätt gyllene.
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Pavlova extravaganza!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl blandade bär
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Banan-, choklad- och kaffekaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är nog jordens bästa sätt att ta hand om bruna bananer. Ju brunare och kladdigare desto bättre, så släng dem inte gör en BANAN-, CHOKLAD-, OCH KAFFEKAKA istället.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175 grader
  2. Vispa ägg och socker pösigt och vitt, blanda ner bananerna och vispa lite till så att det inte är några stora bitar i smeten.
  3. Ner med choklad, smör, kaffe och grädde, vispa lite till.
  4. Sikta ner vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i smeten. Häll den sedan i en smörad och bröad sockerkaksform (cirka 1,5 liter)
  5. Låt kakan gå i ugnen i cirka 40 minuter, eller tills din kaksticka är torr när du pickat kakan.