i Fisk – Husmorsorna
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Tigres - spanska gratinerade musslor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Man kan göra allt med musslor! Dessa är små fyllda rackare. Smarriga som attan förstås!
Ingredienser
Musslorna:
Bechamelsås:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
Musslorna:
  1. Börja med att göra rent dina musslor, skrubba dem ordentligt. Hacka det som ska hackas och lägg i skålar så där som proffsiga kockar gör på tv. Häll vatten, vin, persiljekvistar och vitlök i en stor kastrull. Låt det bli varmt och se sedan till dina musslor. Knacka försiktigt på dem som har öppnat sig. Om de stänger sig är de klara att slänga ner i kastrullen med vin och vatten. De som inte stänger sig kan du slänga! Låt sedan musslorna koka i 5–10 minuter. Häll av musslorna i ett durkslag men spar spadet, för det är en underbar buljong!
  2. Lägg upp musslorna. Dela dem och ta ur musselköttet. Spar den finaste delen av skalen, rengör ordentligt och lägg dem med undersidan nedåt på en bricka. Finhacka musselköttet och lägg det sedan åt sidan.
Bechamelsås:
  1. Laga en tjock bechamelsås. Smält smöret, ta det av värmen och vispa ner mjölet.
  2. Vispa sedan ner lite av mjölken i taget, ställ tillbaka kastrullen på värmen och låt såsen få ett uppkok så att den blir tjock och blank. Smaka av med salt, peppar och nyriven muskot.
Fyllning:
  1. Gör nu fyllningen. Fräs alla grönsaker i oljan tills de är lagom mjuka och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Låt det hela småputtra på låg värme i 15 minuter tills fyllningen är ganska tjock.
  2. Häll i musselköttet, smaka av med salt, peppar, pimiento och lite socker.
  3. Fyll musselskalen till hälften med tomat- och musselröra, och lägg sedan på en matsked bechamelsås i varje musselskal.
  4. Vispa äggen och pensla alla fyllda musslor med ägg och strö sedan brödsmulor/panko överst.
  5. Häll nu olja i en djup stekpanna så att det blir 2–3 cm. Stek musslorna försiktigt med skalet uppåt tills de blir gyllene, ta upp dem med en sked och låt dem ligga och rinna av på ett papper. Servera direkt med tesked och citronskiva.
Smörgåstårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smörgåstårta har fått en lite töntig stämpel, men är det coolaste som finns. Att blanda allt man har med majonnäs och lägga på bröd är ju helt wild and crazy. Anette och jag ÄLSKAR smörgåstårtor. Den här hittade hon i sin mormors Hemmets Journal, smörgåstårtornas mecka. Tårtan är smaskig som tusan – en riktig festtårta (och du, livet är en fest!). Bjud alla kompisar, grannar, hundar, katter, tanter och dagisbarn – alla älskar smörgåstårta. Och de som inte gör det får stanna hemma och ha tråkigt.
Smörgåstårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Smörgåstårta har fått en lite töntig stämpel, men är det coolaste som finns. Att blanda allt man har med majonnäs och lägga på bröd är ju helt wild and crazy. Anette och jag ÄLSKAR smörgåstårtor. Den här hittade hon i sin mormors Hemmets Journal, smörgåstårtornas mecka. Tårtan är smaskig som tusan – en riktig festtårta (och du, livet är en fest!). Bjud alla kompisar, grannar, hundar, katter, tanter och dagisbarn – alla älskar smörgåstårta. Och de som inte gör det får stanna hemma och ha tråkigt.
Ingredienser
Fyllning 1:
Fyllning 2:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Rör ihop majonnäs och crème fraîche till fyllning 1. Rör ner lax och räkor och hackad dill.
  2. Rör ihop majonnäs och crème fraîche till fyllning 2. Låt tonfisken rinna av och mosa den lite. Rör ner den och chilisås, senap och hackad dill. Smaka av.
  3. Lägg ut tre brödskivor som botten. Fördela hälften av fyllning 1 över dem.
  4. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden och tryck till – lite som att bygga lego!
  5. Bred fyllning 2 över brödskivorna och strö över hackade ägg.
  6. Lägg på tre nya brödskivor på samma ledd som de första. Bred resten av fyllning 1 över och täck med de sista brödskivorna på andra ledden.
  7. Tryck till. Svep in tårtan i plastfolie och ställ den kallt några timmar, gärna över natten.
  8. Rör ihop majonnäs och crème fraîche till garneringen och bred över och runtom hela tårtan. Gör små laxrosor och garnera tårtan som på bilden eller efter din egen fantasi.
Inkokt lax
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är barndom för Anette. Det är Rydbo, mamma, pappa, syskon och ligga på gräsmattan, drömma om killar och kultur och hur man ska fixa luggen och höra ”maaaaaten är klar”.
Inkokt lax
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är barndom för Anette. Det är Rydbo, mamma, pappa, syskon och ligga på gräsmattan, drömma om killar och kultur och hur man ska fixa luggen och höra ”maaaaaten är klar”.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vattnet med löken och resten av ingredienserna.
  2. Lägg laxfilén i en ugnsfast form med skinnsidan uppåt och häll på lagen.
  3. Sjud fisken i 200° i mitten av ugnen i 20 minuter.
  4. Ta bort skinnet medan fisken är varm och låt den svalna i lagen.
  5. Häll av spadet och servera fisken ljummen eller helt kall med färskpotatis, citronklyftor och hollandaisesås eller dillmajonnäs. Barndom – here I come.
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop allt till tårtan med den vispade grädden och häll upp i vacker form.
  2. Skjuts in i frysen, låt den lilla godbiten stå där tills den frusit.
  3. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat bröd. Underbart!