i Förrätt – Husmorsorna
Spenat-, nässel-, eller grönkålssoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ja för du gör på samma sätt vare sig det är nässlor, grönkål eller spenat du jobbar med. Det blir grönt, gott och nyttigt så vad väntar du på?!
Spenat-, nässel-, eller grönkålssoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ja för du gör på samma sätt vare sig det är nässlor, grönkål eller spenat du jobbar med. Det blir grönt, gott och nyttigt så vad väntar du på?!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs löken i lite smör.
  2. Koka upp 9 dl vatten, fond, löken och något av det gröna.
  3. Rör ut mjölet med resten av vattnet och häll det försiktigt i soppan.
  4. Koka upp och klicka ner en skön smörklick. Krydda med välbehag och häll i lite grädde.
  5. Servera soppan med ägghalvor och korvspett eller ett lite mer extravagant med förlorat ägg och en skinktoast. Smaken är som baken!
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Ingredienser
Deg:
Laxfyllning:
Köttfärsfyllning:
Portioner:
Instruktioner
Deg:
  1. Smula sönder jästen i bunken, rör ut den med några matskedar av mjölken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen, till sätt salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa i ca 1 timma.
  2. Undertiden gör du fyllningen.
Laxfyllning:
  1. Hacka de kokta äggen och blanda med småbitar av lax, hackad dill, majonäs och gräddfilen. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Köttfärsfyllning:
  1. Fräs köttfärsen, vitlök och löken i smör, krydda med valfri krydda och blanda i creme fraichen smaksätt med salt och peppar.
  2. Kavla ut degen och ta sedan ut runda kakor ca 12-15 cm i diameter ( lite större än en CD-skiva) Lägg en dryg matsked på varje rundel, tryck ihop NOGA och lägg sedan pirogen på en ugnsplåt och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 15 minuter.
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att lägga tomaterna i en ugnsform och häll över balsamvinägern, en liten skvätt olja samt några söta nypor socker.
  2. Ugnsrosta tomaterna i 150 grader i ungefär 45 minuter. När de är skrynkliga och lite bruna är de klara, ta ut dem och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  3. Ta fram två bakplåtspapper och olja in dem lite, lägg på smördegsplattorna och pensla dem lite med olja. Låt dem gå cirka 5 minuter i ugnen för att få lite fras och färg.
  4. Ta ut dem och bred på den röda peston, sedan lägger du på tomaterna, champinjonerna och strör över chèvren. Sedan ska pizzan in i ugnen igen och gå där i ca 15 minuter på 225˚. Men passa noga så att inte pizzan bränns vid.
  5. När den kommer ut skär du den i snibbar och strör över basilika, parmesan, flingsalt, svartpeppar och lite olja. Mumma!
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Isad silltårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Åh, detta är så underbart vackert, imponerande och lika gott på ditt julbord som på ditt midsommarbord!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop allt till tårtan med den vispade grädden och häll upp i vacker form.
  2. Skjuts in i frysen, låt den lilla godbiten stå där tills den frusit.
  3. Doppa formen i hett vatten och stjälp upp Silltårtan på ett fat, garnera elegant och skär sedan tunna skivor och låt smälta på nyrostat bröd. Underbart!
Anettes räk- och mangosallad
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är Anettes bästa sallad så gör en rejäl bunke! Du får hångla trots vitlöken för med den här i magen får du ett sånt vackert inre ljus.
Anettes räk- och mangosallad
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är Anettes bästa sallad så gör en rejäl bunke! Du får hångla trots vitlöken för med den här i magen får du ett sånt vackert inre ljus.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ihop ingredienserna och servera med Anettes vitlöks- och yoghurtdressing.