i Kärleksmums – Husmorsorna
Baklava del beundra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna orientaliska läckerhet kan kännas oöverstiglig, men är inte alls svår att bestiga. Den är som en liten kulle att kliva över, men när du serverar den verkar det som att du med lätthet klättrar i Kilimajaro. Perfekt impa-dessert!
Baklava del beundra
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Denna orientaliska läckerhet kan kännas oöverstiglig, men är inte alls svår att bestiga. Den är som en liten kulle att kliva över, men när du serverar den verkar det som att du med lätthet klättrar i Kilimajaro. Perfekt impa-dessert!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Smält smöret och låt stå.
  3. Blanda hackade nötter, hackade aprikoser, kanel och socker och ställ det åt andra sidan. Låt stå!
  4. Ställ upp en ugnsform som är ungefär 20x20 cm och pensla den med det smälta smöret.
  5. Bygg nu din baklava nästan som när du bygger en lasagne. Mellan varje lager av filodeg, penslar du smält smör, och lite då och då lägger du i nötblandningen. Avsluta med smörad filodeg.
  6. Sätt in kakan i mitten av ugnen i ungefär 30 minuter eller tills den har fått en gyllene färg.
  7. Under tiden kokar du en sockerlag på vatten, honung och apelsinsaft.
  8. När du tar ut kakan häller du direkt den heta lagen över kakan, låter den stå och suga åt sig lagen. Svalna får den göra också. Serveras bäst dagen därpå!
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Översvallande chokladtiramisù
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tiramisù kan kännas så svårt. Som att det tar en vecka att göra, ungefär, och att det tarvas en hel italiensk släkt för att mäkta med. Men det är fel, fel, fel. Tiramisù är inte ett dugg knepigt, det är lätt som en plätt, men dunderimponerande.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  2. Mer vispning! Vispa sedan ned ost, grädde, oboy, kakao och ställ det sedan åt sidan.
  3. Tag fram en snygg form som tål att stå i kylskåpet, blanda kaffe med likör (eller apelsinsaft) och sedan börjar byggandet. Tiramisù-bygget!
  4. Doppa en kaka i taget i vätskan och lägg dem sida vid sida … (nu började vi plötsligt nynna på Ebba Gröns ”Staten och kapitalet”) … nåväl, sida vid sida lägger du iallafall kakorna och när du har ett lager så kletar du över hälften av chokladsmeten.
  5. Lägg till lite flera kex och sedan toppar du med chokladsmet igen.
  6. Nu så ska du visa prov på stort tålamod för ju längre hela baletten står i kylen desto godare blir det, helst över natten.
  7. När du inte klarar att vänta längre så river du lite choklad över härligheten och sedan är det bara att käka.
Inte så fattiga riddare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Nej, dessa riddare är inte fattiga, detta är rika, söta, supermumsiga riddare som kommer rusande på sina vita springare. Välkomna pojkar, att imponera!
Inte så fattiga riddare
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Nej, dessa riddare är inte fattiga, detta är rika, söta, supermumsiga riddare som kommer rusande på sina vita springare. Välkomna pojkar, att imponera!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda mjölk, mjöl och ägg till en pannkaksliknande smet, salta, sockra och riv i hälften av citronskalet.
  2. Okej, nu i med muffinsarna. Om det skulle vara så att du har köpa stora muffins, måste du dela dem för annars kommer inte smeten åt i mitten och då blir det torrt. Låt de små liven ligga och gosa i smeten ett tag, till exempel medan du äter din goda middag.
  3. När det är färdiggosat och muffinsarna är indränkta med smet ska de stekas i smör. Trevligt, eller hur? Smält smöret i en stekpanna och låt det bli riktigt varmt.
  4. Lägg sedan i de små geggiga muffinsarna i pannan och stek dem gyllene på alla sidor.
  5. Ner med lite socker i en tallrik och riv resten av citronskalet däri.
  6. När riddarna är färdigstekta doppar du ner dem i citronsocker och lägger dem sedan på ett fat, där de får en skvätt citronsaft över sig. Sedan är det bara att äta med någon god sylt. Smask!
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Frysta citroner galore
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jodå, här är det högt impa-värde. Vem suckar inte av hänförelse när de här gör entré? Och självklart är det enkel match för dig!
Ingredienser
Maräng:
Gräddsmet:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa äggvitan och sockret till en fast marängsmet.
  2. Rör sedan ihop grädden, kesellan och limecurden.
  3. Vänd försiktigt ned marängen i gräddsmeten och riv till sist ned lite citronskal i smeten. Lätta händer, min vän!
  4. Skär försiktigt av en bit av botten på citronerna så de står stadigt på jorden. Skär även av toppen av citronerna, så du får en snygg liten hatt.
  5. Nu gröper du försiktigt ur fruktköttet, fyller sedan frukterna med smeten och ställer dem stadigt på en bricka som tål frysen.
  6. Ställ citronerna i frysen i minst 3 timmar, servera med frysta hallon och sikta florsocker över innan servering. Detta är himmelskt för öga och mun och hjärta! (hur många gånger kan man skriva fryst i ett litet recept)
  7. Har du bråttom kan du köra den här snabbvarianten: Blanda ihop 1,5 dl vispad grädde, en burk mascarpone och 1,5 dl limecurd. Ja, och sedan är det bara att skära ur fruktköttet och fylla citronerna med smeten enligt ovan. Tjoflöjt!
Pampigaste pannkakstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Pannkakstårta är som en saga från svunna tider, som en dröm om evig sommargrönska, som en kärlekshälsning från köket. Pannkakstårta är underbart.
Pampigaste pannkakstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Pannkakstårta är som en saga från svunna tider, som en dröm om evig sommargrönska, som en kärlekshälsning från köket. Pannkakstårta är underbart.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda mjöl och salt i en skål.
  2. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet, häll sedan i resten av mjölken och till sist äggen.
  3. Smält fettet och rör ned det i smeten.
  4. Beräkna ca 1 dl smet till en pannkaka. Ja, sedan är det bara att stå och steka tills du håller på att trilla ihop, men sen blir det kul, du får bygga själva tårtan!
  5. Och vad du har i din pannkakstårta är helt efter tycke och smak. Men mosade jordgubbar med socker och grädde är nog det bästa. Eller blåbär och vaniljkesella … Eller bara med smör, pressad citron och socker. Eller kanske med chokladsås, bananskivor och grädde, eller … eller vad tycker du?