i Paj – Husmorsorna
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Klä en 2 liters form med löstagbar kant med den färdiga smördegen.
  2. Skiva potatisen tunnt lägg den åt sidan.
  3. Vispa i hop resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt, potatisen suger åt sig mycket av smakerna.
  4. Lägg i potatisen i smördegsformen, häll över äggstanningen och lägg osten över. Tryck till så att all potatis ligger under ost och äggstanning.
  5. Grädda den på nedersta falsen i 200 grader varm ugn i ca 1 timme eller tills stanningen har stannat.
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Svärmorsans piroger
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Piroger vill man ju ha i frysen, skitbra för mellanmål, utflykter och när lusten till att laga mat tryter. Men hörni köp inte Billys - med odefinierbar fyllning - gör egna! Det tar lite tid JA, men det är hundra gånger godare och lika många gånger nyttigare. Min svärmor Birgitta gör jordens godaste med rimmad lax och dill i fyllningen. Men det går lika bra att fylla dem med köttfärsfylllning.
Ingredienser
Deg:
Laxfyllning:
Köttfärsfyllning:
Portioner:
Instruktioner
Deg:
  1. Smula sönder jästen i bunken, rör ut den med några matskedar av mjölken. Smält smöret i en kastrull och tillsätt resten av mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll blandningen över jästen, till sätt salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig, täck över och låt jäsa i ca 1 timma.
  2. Undertiden gör du fyllningen.
Laxfyllning:
  1. Hacka de kokta äggen och blanda med småbitar av lax, hackad dill, majonäs och gräddfilen. Smaksätt med salt och vitpeppar.
Köttfärsfyllning:
  1. Fräs köttfärsen, vitlök och löken i smör, krydda med valfri krydda och blanda i creme fraichen smaksätt med salt och peppar.
  2. Kavla ut degen och ta sedan ut runda kakor ca 12-15 cm i diameter ( lite större än en CD-skiva) Lägg en dryg matsked på varje rundel, tryck ihop NOGA och lägg sedan pirogen på en ugnsplåt och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 225 grader i 15 minuter.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Amerikansk spungecake
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
I USA räds man varken fett, socker eller jordnötter. Nej, god damn it, i med allt du har i torrskafferiet bara. Lite så har vi jobbat här. Och fått fram en gorgeous, amerikansk, överdådig kaka.
Ingredienser
Kaka:
Glasyr:
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa smör och socker fluffigt, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa.
  2. Blanda mjölet med bakpulvret och kanelen, bra jobbat my friend, och ställ det sen åt sidan.
  3. Hämta en ny skinande bunke och i den gojsar du ihop crème fraiche, mosade bananer, kaffe, valnötter och choklad, jo, du kan få provsmaka lite också.
  4. Så där ja, nu får du blanda ihop allt, både mjöl- och chokladröran.
  5. Häll upp i en smord form och låt den gräddas i 40 minuter.
  6. Under tiden vispar du ihop icingen.
Glasyr:
  1. Lätt som en plätt. Ner med allt i en bunke och tokvispa. Klart!
  2. När kakan har svalnat draperar du den i icing from heaven.
Evas mammas amerikanska rabarberpaj
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det finns en Eva, som har en mamma som gör en totalt underbar rabarberpaj, som i sin tur är från USA. Och här är den, det är den bästa rabarberpaj som uppbringas kan.
Evas mammas amerikanska rabarberpaj
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det finns en Eva, som har en mamma som gör en totalt underbar rabarberpaj, som i sin tur är från USA. Och här är den, det är den bästa rabarberpaj som uppbringas kan.
Ingredienser
Fyllning:
Knäcktopp:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop alla nya godsaker och häll över fyllningen.
  3. Njut lite av bara åsynen, sen ska den in i ugnen i 45 minuter.
  4. Sluka den med glass eller vaniljgrädde.
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Smöriga kokospajen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här är en perfekt be-om-ursäkt-paj. Vi har provat, det funkar verkligen. Var och varannan dag blir det lite fel med människor runt omkring, då är det alldeles perfekt att smöra lite för dem i efterskott med denna kokospaj, och det fina är att du får äta också!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Fyllning:
Smuldeg:
Portioner:
Instruktioner
Fyllningen:
  1. Skala, kärna ur och skär äpplena i bitar.
  2. Ner med dessa finfina bitar i en ugnsfast form.
  3. Strö över kanel och socker, blanda runt ordentligt så att alla äppelbitar är lite fint kanelbruna.
Smuldeg:
  1. Sätt på ugnen på 200°.
  2. Nu får du blanda ihop smulorna: mjöl, socker, citronskal och kokos.
  3. Äntligen! Häll över det smälta smöret och goffa ihop till grynig massa.
  4. Massan strösslar du över äpplena och gräddar i 20 minuter.
  5. Duka fram med vaniljsås eller halvsmält gräddglass.