i Pasta – Husmorsorna
Milles vilda lasagne
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Milles vilda lasagne med viltskav, västerbottensost och kantareller. Serveras tro det eller ej med rårörda lingon med vodka.
Milles vilda lasagne
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Milles vilda lasagne med viltskav, västerbottensost och kantareller. Serveras tro det eller ej med rårörda lingon med vodka.
Ingredienser
Bechamelsås
Rårörda vodkalingon
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och fräs den i oljan, lägg i skaven och krydda upp den. Lägg i svampen och fräs den tills den släppt sin vätska, när pannan blivit torr igen, slänger du i en liten klick smör, stänger av plattan och ställer stekpannan åt sidan åt tag.
  2. För nu skall du göra bechamelsåsen. Smält smöret i en kastrull, dra av kastrullen från värmen och vispa ner mjölet. Häll sedan ner hälften av mjölken och vispa bort eventuella klumpar. Ner med resten av vätskan och ställ sedan kastrullen på spisen igen på medelvärme. Låt såsen sjuda under omrörning i cirka 5-7 minuter tills den blivit lite tjockare, det sista du gör är att hälla ner hälften av osten och smaka av med salt och peppar.
  3. Nu skall vi bygga lasagne. Smörj en ugnsfast form och bred ut ett lager bechamelsås, varva sedan med svamp- och viltskavsblandning och lasagneplatter. Det sista lagret skall vara plattor med bechamelsås på. Strö över det sista av osten och gratinera sedan i ugnen i cirka 25 minuter (beror lite på vilken sorts plattor du använder) eller tills lagsagnen blir gyllenbrun på toppen. Servera med rårörda vodka lingon och finhackad persilja.
Anettes bästa tomatsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den blir bara godare ju längre den kokar, och går att använda till i princip allt. Så gör en rejäl omgång!
Anettes bästa tomatsås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den blir bara godare ju längre den kokar, och går att använda till i princip allt. Så gör en rejäl omgång!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs lök och vitlök i olivolja tills de är mjuka men inte brända (då är det bara att kasta allting, så hoppa över det är du snäll).
  2. Lägg i tomatpurén som också vill bryna lite i oljan för att få fram de goda söta smakerna.
  3. Häll sedan i alla andra ingredienser förutom oreganon. Låt såsen småputtra i 1 timme.
  4. Dra av grytan från värmen och tillsätt oregano. Smaka av med salt och svartpeppar.
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Italienska köttbollar a la Lady och Lufsen
Votes: 1
Betyg: 4
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Vi tycker att lagom till huvudrätten är det dags att börja hångla. Låt pastan bli ett steg i rätt riktning, ät den som Lady och Lufsen helt enkelt. Sluuuuuurp – puss! 50 stycken ( ja, det är lika bra du gör en rejäl sats och fryser in resten. Det är alltid en dag i morgon som vi brukar säga!)
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ströbröd med lök, kryddor, fond, ägg och mjölk/grädde och låt svälla en liten stund.
  2. Blanda färsen, ner med persilja, parmesan samt citronskal och arbeta smeten.
  3. Rulla ut 50 stora köttbullar och stek dem i ugnen i 225° på bakplåtspapper i 15 minuter. Lägg ner köttbollarna i Anettes bästa tomatsås och servera med nykokt spagetti och färsk parmesanost.
Penneskål
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Penneskål
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka pennen enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Smält smöret i en stoooor kastrull och fräs vitlöken i ett par minuter.
  3. I med parmaskinkan och låt fräsa tillsammans någon minut.
  4. Tillsätt nu allt utom parmesanosten.
  5. Koka upp och smaka av. När det smakar så gott att du inte kan hålla dig längre är det helt enkelt dags att äta. Låt såsen vara kvar i den stora kastrullen och häll i den färdigkokta pennen också. Rör om, på med parmesan och servera på stubben – gärna med champinjonsallad.
Pappa Agis mozzarellasås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen.
Pappa Agis mozzarellasås
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna.
  3. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
  4. I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
  5. Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia. Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
  6. När alla sitter redo vid bordet med rena händer (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni såsen med pastan. Avnjut den gärna med vitkålssallad.