i Soppa – Husmorsorna
Spenat-, nässel-, eller grönkålssoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ja för du gör på samma sätt vare sig det är nässlor, grönkål eller spenat du jobbar med. Det blir grönt, gott och nyttigt så vad väntar du på?!
Spenat-, nässel-, eller grönkålssoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ja för du gör på samma sätt vare sig det är nässlor, grönkål eller spenat du jobbar med. Det blir grönt, gott och nyttigt så vad väntar du på?!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Fräs löken i lite smör.
  2. Koka upp 9 dl vatten, fond, löken och något av det gröna.
  3. Rör ut mjölet med resten av vattnet och häll det försiktigt i soppan.
  4. Koka upp och klicka ner en skön smörklick. Krydda med välbehag och häll i lite grädde.
  5. Servera soppan med ägghalvor och korvspett eller ett lite mer extravagant med förlorat ägg och en skinktoast. Smaken är som baken!
Nyponsoppa med kokosflarn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Förr i tiden fick man vackert trycka sig in i nyponsnåren, plocka, rensa, rosta och satan vad det måste kliat. Idag skippar vi nyponsnåren och köper en påse nyponskalsmjöl på hälsokosten istället. Ja, för egen nyponsoppa gör du lätt som en plätt och riktigt, riktigt gott blir det, särskilt med lite lättvispad grädde och ett kokosflarn till.
Portioner
4
Portioner
4
Nyponsoppa med kokosflarn
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Förr i tiden fick man vackert trycka sig in i nyponsnåren, plocka, rensa, rosta och satan vad det måste kliat. Idag skippar vi nyponsnåren och köper en påse nyponskalsmjöl på hälsokosten istället. Ja, för egen nyponsoppa gör du lätt som en plätt och riktigt, riktigt gott blir det, särskilt med lite lättvispad grädde och ett kokosflarn till.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ner nyponmjölet i det kalla vattnet. Tjoffa i sockret också.
  2. Låt soppan koka upp. Ja, den kan få koka i hela fem minuter.
  3. Red av med potatismjölet om det behövs.
  4. Nu får apelsinsaften dyka ner också. Smaka av. Det kan behövas mer socker.
  5. Servera denna skapelse ljummen med lätt vispad grädde och flarnen som knaper till.
Nyponsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Visst kan du blanda ihop lite pulver och vatten till nyponsoppa eller så kan du göra din egen! Det går lika fort och är mummagott.
Nyponsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Visst kan du blanda ihop lite pulver och vatten till nyponsoppa eller så kan du göra din egen! Det går lika fort och är mummagott.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda ner nyponmjölet i det kalla vattnet och tjoffa i sockret också.
  2. Låt soppan koka upp. Ja, den kan få koka i hela 5 minuter.
  3. Red av med potatismjölet och smaka av – det kan behövas mer socker. Servera nyponsoppan ljummen med lätt vispad grädde och biscotti – italienska skorpor som du kan köpa färdiga i vilken butik som helst.

Foto: Jenny Grimsgård

Foto: Jenny Grimsgård


Grön snabb ärtsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Grön snabb ärtsoppa
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp vatten och fond, släng i de frysta ärterna, löken och kryddorna.
  2. Låt koka i ca 5 minuter.
  3. Mixa soppan slät och i med grädden (3 dl).
  4. Låt soppan bli varm och smaka av igen.
  5. Blanda ingredienserna till pepparrotsgrädden (2 dl hårt vispad vispgrädde, riven pepparrot, salt och peppar) och toppa soppan med en fin klick. Om andan faller på kan du smaksätta din fina soppa med rivet citronskal och finhackad mynta.