i Sötsaker – Husmorsorna
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Chocolate creamdream pie - från Kärleksmums
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Alltså, vill du göra succé på alla plan, så skall du göra denna extravaganta paj. En totalupplevelse för båda öga, gom och själ. Denna goding finns i vår bok Kärleksmums.
Ingredienser
Pajskal
fyllning
Topping
Portioner:
Instruktioner
Pajskal
  1. Mixa kakao, kex och smör till en grynig massa, mums bara godsaker. Tryck degen i en springform med kant och låt den stå i kylen i cirka 30 minuter. Grädda den sedan i 20 minuter i 200 grader. Ställ den sedan för att svalna och fundera på livet. Under tiden gör du förstås fyllningen och toppingen.
Fyllning
  1. Blanda äggulor, socker, muscovadosocker och grädde i en kastrull. Sjud blandningen under omrörning tills den blir tjock. Dra den av spisen och bland ner chokladen och smöret i omgångar. Rör tills allt har smält. Om du vill så är det nu konjaken skall ner i krämen. Så nu skall detta kallna i kylskåp medan du gör toppingen.
Topping
  1. När botten är helt sval och krämen stått i kylen i minst en timma, häller du krämen i botten och ställer in hela baletten i kylen igen, där skall den stå i minst 2 timmar eller över natten. Precis innan serveringen skall göra toppingen. Vispa ihop alla ingredienser till en blank maräng och klutta den över pajen. Bränn av med en gasbärnnare, så att marängen bara blir brun på toppen. Välkommen till himmelriket.
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
KK-kladdis
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ibland står alla stjärnor, planeter och varenda rymdsten rätt. Blixtar slår ner, det dundrar och pang: livslång kärlek har uppstått! A match made in heaven. Det liv som förut varit aningen grått och stelt förvandlas av detta mirakel till en kvittrande Disneyfilm där fåglar, bilar och till och med stenar sjunger. Så var det den dagen Kaffe och Kardemumma möttes. Och i denna kladdkaka möts de igen på ett minst lika magiskt sätt.
Ingredienser
Glasyr:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med glasyren! Blanda det mjuka smöret med florsocker, kaffe och kakao.
  2. Vispa ihop allt ordentligt och låt det svalna (då blir glasyren lite fastare).
  3. Så till själva kladdisen. Brassa upp ugnen till 175 grader.
  4. Sätt sedan i gång med smältningsarbetet. Smält smöret och pytsa ner chokladen.
  5. Blanda ut kaffepulvret i liiite varmt vatten och häll ner det och de mortlade kardemummafröna i smöret. Låt dessa gudomliga ingredienser lösas upp tillsammans under väldoftande former.
  6. Under tiden vispar du ägg, strösocker och vaniljsocker med elvisp så att det blir alldeles pösigt.
  7. Åh, nu närmar det sig! Rör ner chokladröran och mjölet i äggvispet. Se till att det gifter sig ordentligt och provsmaka lite. Mmmm. Kanske mer kaffe? Är du en kaffe-lover ska du självklart blanda i lite mer kaffe!
  8. Ja, sedan är det bara att hälla ner härligheten i en smord form och skjutsa den rätt in i ugnen. Långt ner, tack.
  9. Ta ut kakan efter 15 minuter och låt den stå och svalna en stund så att den sätter sig.
  10. När den är lagom sval smetar du på glasyren och strör över hackade nötter. Vispa grädden tills den blir fluffig och skvätt i lite rom. Så där ja! En vuxenkaka i form av en läcker kaffekladdis med romgrädde.
Lingon- och vodkagranite
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Lingon- och vodkagranite
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka alla ingredienser (men spara 1/2 dl lingon) i ca 20 minuter.
  2. Mixa och sila genom finmaskig sil. Smaksätt ev. vodka..
  3. Rör ner resten av lingonen och häll ner i en så platt plastbytta som mjöligt, frys. Rör om då och då.
  4. Innan servering, frasar du upp graniten med en gaffel så att det blir som en issörja. Servera med några fina lingon och lite citronmeliss på toppen.

 

 

Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Äppel- och valnötskaka i flera lager med kolaglasyr
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Mitt ledord i livet är ”Life is uncertain, eat dessert first” och det stämmer ju så bra med det som Emma har pratat om. Så idag tänker jag bjuda på en våningstårta ifrån himmelen, dekorerad till tänderna, till den dricker vi så klart mousserande vin! En fluffig, gyllene kaka med bitar av syrliga äpplen och en krämig och kolasmakande söt glasyr.
Ingredienser
Kakan
Topping
Portioner:
Instruktioner
Kakan
  1. Sätt ugnen på 160 grader. Smöra och bröa två springformar (22 cm i diameter). Lägg gärna bakplåtspapper i botten på formarna så går det lättare att få ur kakan hel när den är klar.
  2. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan.
  3. Vispa smöret så att det blir mjukt och smidigt, tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa tills det blir fluffigt och ljust (cirka tre minuter med elvisp).
  4. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt emellan. Häll sedan i de torra ingredienserna i smeten i omgångar tillsammans med mjölk och vaniljsocker. Vänd till sist ner äppelbitarna och fördela smeten mellan de två kakformarna.
  5. Grädda i 40–45 minuter eller tills bakstickan är torr när du tar ut den. Låt kakorna svalna helt innan du lägger på toppingen.
Topping
  1. Syrligheten hos philadelphiaosten i kombination med den söta kolan ger en underbar smak. Receptet räcker till en tårta med två eller tre lager.
  2. Vispa philadelphiaost och smör i en stor skål i ungefär tre till fem minuter med elvisp. Tillsätt socker, sirap och vanilj i omgångar tills du har fått en smidig och krämig glasyr. Lägg plastfolie över och låt stå i kylskåp i cirka en timme (men helst inte längre) för att få rätt konsistens innan du använder den.
S'mores
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
När jag gör S’mores (förkortning av some more) så använder jag kex, mjölkchokladbitar eller After Eight och stora marshmallows som jag grillar tills de nästan rinner av pinnen. Men du! Akta tungan för man bränner sig jättelätt.
Portioner
1person
Portioner
1person
S'mores
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
När jag gör S’mores (förkortning av some more) så använder jag kex, mjölkchokladbitar eller After Eight och stora marshmallows som jag grillar tills de nästan rinner av pinnen. Men du! Akta tungan för man bränner sig jättelätt.
Portioner
1person
Portioner
1person
Ingredienser
Portioner: person
Instruktioner
  1. Grilla marshmallowsen på lagom avstånd från grillen så att den blir mjuk på insidan och frasig men ej bränd på utsidan.
  2. Lägg upp dina kex och placera chokladen på ett av kexen.
  3. När marshmallowsen är färdig lägger du den på chokladbiten och trycker till med kexen.
  4. Ät försiktigt!