i Sötsaker – Sida 4 – Husmorsorna
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Nötmarängsrulle
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Okej, detta är inte en tårta, detta är en bakelse. Men jezuz, vilken bakelse!
Ingredienser
Nötmaräng
Fyllning:
Garnering:
Portioner:
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Nu ska du vispa äggvitorna till ett rejält hårt skum!
  3. Ner med sockret i en stråle och vispa på bara. Det ska bli stenhård maräng, helt enkelt.
  4. Blanda ihop mjöl och nötter i en egen skål, och vänd sedan försiktigt ner dem i marängen.
  5. Bred ut massan snyggt på en bakpappersklädd långpanna (smörj bakpappret väl med smör!) och strö sedan över mandelspånen.
  6. In i ugnen i en kvart ungefär. Inte längre! Då blir den svår att rulla.
  7. Stjälp upp kakan upp och ner på en handduk och dra av pappret försiktigt.
  8. Låt kakan kallna.
  9. Blanda grädde, vaniljsockret och de hackade bären, och smeta ut över kakan.
  10. Rulla försiktigt ihop, låt den stå och vila med skarven neråt.
  11. Garnera rullen ogenerat med vispad grädde och massor av färska goda bär.
  12. Skär sedan en sån stor bit du vill ha (eller ryck åt dig hela rullen för dig själv…)
Pink Tits
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tänk dig ett hav av rosa tuttar. Inte dumt, eller hur? Speciellt inte om de är fyllda med ljuvaste vaniljkräm och drottningsylt …
Pink Tits
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tänk dig ett hav av rosa tuttar. Inte dumt, eller hur? Speciellt inte om de är fyllda med ljuvaste vaniljkräm och drottningsylt …
Ingredienser
Botten och lock:
Gräddkräm:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till gräddkrämen.
  2. Dela upp tårtbotten i 8 små rundlar, använd ett litet glas eller en kaffekopp som är ungefär 5 cm i diameter.
  3. Smaska på med sylt på första lagret på alla småtårtorna.
  4. Bulla sedan upp alla bakelser med gräddkräm runt och över, låt det vara lite mera grädde på toppen. De ska vara lite tuttformade helt enkelt!
  5. Kavla den färdiga marsipanrundeln med florsocker så att den blir lite tunnare. Tryck nu ut rundlar i den som är ungefär 7 cm i diameter, alltså aningens större än tårtbottnarna.
  6. Lägg marsipanrundlarna över tårtorna och tryck försiktigt ihop kanterna.
  7. Garnera dina bakelser efter tycke och smak. Gärna med lite florsocker, ett vackert snöre, kanske en ros (ja, varför inte, egentligen?) eller en liten bröstvårta av tårtpyntgelé on the top!
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa grädden!
  2. Blanda sen i äggulorna och vaniljsockret, nu blir det en härligt ljusgul vaniljsmakande kräm som du ställer in i kylskåpet medan du fortsätter.
  3. Gojsa ihop bärbitarna med citronskal och florsocker.
  4. Tryck ihop två av bottnarna till en enda tjock botten.
  5. Klicka ut bärfyllningen ovanpå, riv en massa vit choklad och på med den sista botten.
  6. Och på den botten smetar du över all grädde.
  7. Garnera härligheten med skivade jordgubbar och ännu mer hyvlad vit choklad. Nu kan du imponera på vem som helst. Även på dig själv!
Humlans maränghymn
Votes: 1
Betyg: 1
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Som en liten sommarfjäril är denna tårta. Lätt, luftig, vacker och söt. Fladdrar på lätta vingar genom ljumma sommardagar och lägger sig på just ditt trädgårdsbord. Vilken oändlig tur.
Humlans maränghymn
Votes: 1
Betyg: 1
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Som en liten sommarfjäril är denna tårta. Lätt, luftig, vacker och söt. Fladdrar på lätta vingar genom ljumma sommardagar och lägger sig på just ditt trädgårdsbord. Vilken oändlig tur.
Ingredienser
2 marängbottnar:
Blåbärs- och citronfyllning:
Portioner:
Instruktioner
2 marängbottnar:
  1. Sätt på ugnen på 175°.
  2. Ner med alla ingredienser i en stor, torr och nydiskad skål. Vispa som besatt i minst en kvart, marängen ska bli styv och blank!
  3. Rita 2 st ringar (ca 23 cm i diameter) på bakplåtspapper och kleta ut marängsmeten i dessa ringar.
  4. Nu ska här gräddas. Först gräddar man bottnarna i 10 minuter på 175°, sedan sänker man värmen och gräddar vidare i 50 minuter i 150°.
  5. Sedan kan bottnarna stå på ett torrt ställe och vänta på fyllningen i flera dagar. Om du kan hålla dig så länge …
Blåbärs- och citronfyllning:
  1. Vispa grädden ganska hårt och blanda ned de andra ingredienserna, rör om så att allt blandar sig fint.
  2. Bred ut hälften av fyllningen mellan bottnarna och resten ovanpå.
  3. Garnera med blåbär, och varför inte några vackra getingar på ståltråd?
White chocolate cream cheese filling
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
White chocolate cream cheese filling
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Smält chokladen och ställ den åt sidan, vispa det mjuka smöret och osten krämigt, häll sedan i grädden försiktigt, lite pö om pö.
  2. Tappa ner chokladen och vispa.
  3. Häll i vaniljsockret och vispa ännu mer.
  4. Nu ska du ösa ner florsockret lite i taget medan du vispar hela tiden, tills du märker att du har rätt konsistens på din kräm. Den ska inte vara för lös för då rinner den av, men inte heller för hård för då blir det svårt att bre på den. Lagom med andra ord!
  5. Men det är det enda lagom som funkar på Bröllopstårtan Amore, annars är den totalt o-lagom och toppmaxad!