i Utan ugn – Husmorsorna

 

 

Inlagda rödbetor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är ett recept på s.k picklade rödbetor. Det går att pickla nästan allt, och det är dessutom ruggigt gott. Prova med rödlök, morötter, lökar eller ja varför inte rödbetor?!
Inlagda rödbetor
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här är ett recept på s.k picklade rödbetor. Det går att pickla nästan allt, och det är dessutom ruggigt gott. Prova med rödlök, morötter, lökar eller ja varför inte rödbetor?!
Ingredienser
  • 1kg olika färger om du får tag på det rödbetor
Lag
Portioner:
Instruktioner
  1. Tvätta och rensa betorna.
  2. Koka dem i cirka 15-20 minuter i vatten så att de blir mjuka.
  3. Skölj dem direkt i kallt vatten, och dra sedan av skalet med händerna.
  4. Lägg betorna i en fin, ren glasburk.
  5. Koka upp lagen, låt den svalna en smula och häll den sedan över rödbetorna. Förvara svalt eller ät, det gör du som du vill.
Pink Tits
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tänk dig ett hav av rosa tuttar. Inte dumt, eller hur? Speciellt inte om de är fyllda med ljuvaste vaniljkräm och drottningsylt …
Pink Tits
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Tänk dig ett hav av rosa tuttar. Inte dumt, eller hur? Speciellt inte om de är fyllda med ljuvaste vaniljkräm och drottningsylt …
Ingredienser
Botten och lock:
Gräddkräm:
Fyllning:
Portioner:
Instruktioner
  1. Blanda alla ingredienser till gräddkrämen.
  2. Dela upp tårtbotten i 8 små rundlar, använd ett litet glas eller en kaffekopp som är ungefär 5 cm i diameter.
  3. Smaska på med sylt på första lagret på alla småtårtorna.
  4. Bulla sedan upp alla bakelser med gräddkräm runt och över, låt det vara lite mera grädde på toppen. De ska vara lite tuttformade helt enkelt!
  5. Kavla den färdiga marsipanrundeln med florsocker så att den blir lite tunnare. Tryck nu ut rundlar i den som är ungefär 7 cm i diameter, alltså aningens större än tårtbottnarna.
  6. Lägg marsipanrundlarna över tårtorna och tryck försiktigt ihop kanterna.
  7. Garnera dina bakelser efter tycke och smak. Gärna med lite florsocker, ett vackert snöre, kanske en ros (ja, varför inte, egentligen?) eller en liten bröstvårta av tårtpyntgelé on the top!
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Jojosnabba jordgubbstårtan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ni är många, ni är supersugna, det är bråttom. Här: en topp-tårta på nolltid!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Vispa grädden!
  2. Blanda sen i äggulorna och vaniljsockret, nu blir det en härligt ljusgul vaniljsmakande kräm som du ställer in i kylskåpet medan du fortsätter.
  3. Gojsa ihop bärbitarna med citronskal och florsocker.
  4. Tryck ihop två av bottnarna till en enda tjock botten.
  5. Klicka ut bärfyllningen ovanpå, riv en massa vit choklad och på med den sista botten.
  6. Och på den botten smetar du över all grädde.
  7. Garnera härligheten med skivade jordgubbar och ännu mer hyvlad vit choklad. Nu kan du imponera på vem som helst. Även på dig själv!
Kalla moussen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här efterrätten ger dig kära läsare stort utrymme för egna initiativ (kul va!). Välj en annan sorts kvarg, andra bär och du har en helt annan mousse.
Portioner
4
Portioner
4
Kalla moussen
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Den här efterrätten ger dig kära läsare stort utrymme för egna initiativ (kul va!). Välj en annan sorts kvarg, andra bär och du har en helt annan mousse.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Ta ALLA ingredienser och mixa med din stavmixer tills du får en halvfrusen sörja. Den lägger du ned i en tjusig liten skål och smular några valfria skorpsmulor över – et voilà – du har en ganska nyttig, men grymt god, efterrätt.
Gunillas chokladbollar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Gunillas chokladbollar
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Låt en liten unge med rena händer gegga ihop alla ingredienserna utom kokosflingorna eller pärlsockret.
  2. Forma till bollar. Rulla dem i kokos eller pärlsocker och låt stå i kylen i minst 1 timme före servering. Hugg in!