Äpplen en pappiotte...
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska. Åh detta är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!
Äpplen en pappiotte...
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
eller Pappersäpplen med vanilj som det heter på ren svenska. Åh detta är en underbar avslutning på vilken tillställning som helst. Både för munnen, ögat och ja, hela livet!
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Skala dina äpplen ett i taget så att de inte hinner bli bruna och fula. Tag bort kärnhus, stjälk och ställ sedan ned äpplet på bakplåtspappersrundeln med plattaste sidan nedåt. Pressa lite citronsaft över äpplet och klicka sedan ned smöret i hålet där kärnorna satt.
  2. Tryck ned den halva vaniljstången i hålet och häll sedan sockret över.
  3. Vik upp bakplåtspappret och knyt ihop med ditt grässtrå (eller lite hushållssnöre).
  4. Ställ äpplena i en ugnsfast form och låt dem gå i ugnen på 170 grader i ungefär 20 minuter. Stick äpplet med en sticka och känn om det är klart, stickan skall gå igenom, men äpplet skall fortfarande vara lite fast. Öppna paketet och häll genast på en klick kardemummakräm och ät med andakt.