Fläderblomschampagne (egen gjord bubblig dricka) med blommiga isbitar
Ingredienser
Instruktioner
  1. Häll det kokande vattnet i en hink eller en stor syltkastrull, tillsätt socker och rör om tills sockret har löst sig helt.
  2. Tillsätt sedan den kalla vatten, fläderblommorna, vinägern och citronskal och saft. Rör om ordentligt och låt sedan blandningen svalna.
  3. När den är helt sval häller du ned jästen och lägg på locket eller täcker hinken med en handduk.
  4. Låt drickan stå svalt och jäsa i 2-4 dagar och kika lite på den då och då. Så fort den känns lite spritslig så är den klar.
  5. Häl upp champagnen på rena kokade glasflaskor med ordentlig knäppkork. Var noga med att lämna ungefär 5 cm tomt upp till locket så att gasen får utrymme att expadera. Om du häller drickan på plastflaskor är det jätteviktigt att du håller noga koll på dem så att de inte exploderar. Det blir bra tryck i den här drickan. Servera den iskall med jordgubbar och citronskivor i.