Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Harrans potatistårta
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Receptet till den här potatiskakan har jag fått ifrån min mamma Harriet aka Harran. Den är festlig och väldigt smart, för den går finfint att göra i förväg och sedan bara värma en liten stund innan du skall äta den. Det går även att servera den rumstempererad.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Klä en 2 liters form med löstagbar kant med den färdiga smördegen.
  2. Skiva potatisen tunnt lägg den åt sidan.
  3. Vispa i hop resten av ingredienserna. Salta och peppra ordentligt, potatisen suger åt sig mycket av smakerna.
  4. Lägg i potatisen i smördegsformen, häll över äggstanningen och lägg osten över. Tryck till så att all potatis ligger under ost och äggstanning.
  5. Grädda den på nedersta falsen i 200 grader varm ugn i ca 1 timme eller tills stanningen har stannat.

Leave a comment

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *