Husmorsornas Shabu Shabu

Husmorsornas Shabu Shabu
Shabu Shabu!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jag har åkt till Japan i dag för att få lite inspiration till middagen. Japan är kontrasternas land och trots att det är ett så högteknologiskt land, så tar man sig tid till att lägga upp det man skall äta på de mest konstfulla sätt, skär rosor och kaprifoler utav frukt och grönsaker. Har ni någonsin sett en japansk lunchlåda, då vet ni vad jag pratar om. Det känns som om japanerna låter maten ta tid och förstår vikten av att koppla av och umgås vid middagsbordet. Vi tänkte alltså bjuda på en variant av vår västerländska fondue. Shabu Shabu som det heter är nyttigare, för du doppar kött, nudlar och grönsaker i en underbar buljong istället för olja. Sedan serverar du det du sakta kokat i en god dippsås och så har jag lagt till en lite speciell majosås, för det tycker jag att man skall ha.
Shabu Shabu!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Jag har åkt till Japan i dag för att få lite inspiration till middagen. Japan är kontrasternas land och trots att det är ett så högteknologiskt land, så tar man sig tid till att lägga upp det man skall äta på de mest konstfulla sätt, skär rosor och kaprifoler utav frukt och grönsaker. Har ni någonsin sett en japansk lunchlåda, då vet ni vad jag pratar om. Det känns som om japanerna låter maten ta tid och förstår vikten av att koppla av och umgås vid middagsbordet. Vi tänkte alltså bjuda på en variant av vår västerländska fondue. Shabu Shabu som det heter är nyttigare, för du doppar kött, nudlar och grönsaker i en underbar buljong istället för olja. Sedan serverar du det du sakta kokat i en god dippsås och så har jag lagt till en lite speciell majosås, för det tycker jag att man skall ha.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Koka upp din buljong.
  2. Skär alla ingredienser i lagom stora bitar. OBS! Det är lättare att skära köttet i tunna skivor om det är fryst.
  3. Koka dina nudlar enligt förpackningen. Lägg upp alla fina ingredienser i skålar och börja doppa.
  4. Servera med Ponzusås och majonäs som du blandar ut med lite sesamolja och några droppar ponzusås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*