Lammstek
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Lammstek utan vitlök är som kärlek utan kyssar, och det vill väl ingen ha! Om du har en stek med ben så kommer du få ett mer smakrikt kött. Dessutom får den som gillar välstekt kött sitt, men även den som gillar sitt lite mer blodigt. Servera med vitlökssmör, och pestopotatis.
Lammstek
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Lammstek utan vitlök är som kärlek utan kyssar, och det vill väl ingen ha! Om du har en stek med ben så kommer du få ett mer smakrikt kött. Dessutom får den som gillar välstekt kött sitt, men även den som gillar sitt lite mer blodigt. Servera med vitlökssmör, och pestopotatis.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Gör små hål med en vass kniv runtom hela steken, stick in vitlöksklyftor, rosmarinkvistar och sardeller i hålen.
  2. Lägg en klick smör i en stekgryta, vänta tills smöret tystnat och fräs sedan steken runtom så att den får en fin gyllene yta.
  3. Salta och peppra steken och lägg några extra vitlöksklyftor i grytan, sa jag att lamm hjärta vitlök?! I med några extra kvistar rosmarin också, och en skvätt olivolja.
  4. Låt steken gå i ugnen 125 grader i cirka 2 timmar. Men du det bästa är att ha en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Se till att du missar benet bara. Tempen skall vara 57 grader när du tar ut steken och låter den vila i 30 minuter i rumstemperatur.
  5. Servera steken ljummen i tunna skivor, tillsammans med vitlökssmör och till exempel pestopotatis.

Leave a comment

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *