Långstekt lamm

Långstekt lamm
Långstekt lamm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här blir lite som revben på lamm. Det är en rätt som tar 3-4 timmar att göra men som tack för att du väntar luktar det gott i hela huset under tiden.
Förberedelsetid
15minuter
Förberedelsetid
15minuter
Långstekt lamm
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Det här blir lite som revben på lamm. Det är en rätt som tar 3-4 timmar att göra men som tack för att du väntar luktar det gott i hela huset under tiden.
Förberedelsetid
15minuter
Förberedelsetid
15minuter
Ingredienser
Portioner: personer
Instruktioner
  1. Börja med att skölja och dela lammbringan i lagom stora bitar för att den skall få plats i din ugnsform. Skär rutor i fettkappan så att kryddröran lättare kommer åt.
  2. Riv skalet från citronen, och skala vitlöken. Mortla rosmarin, citronskal, vitlök och olivolja till en kletig röra.
  3. Klappa in röran i lammet, salta och peppra och gnid in kryddorna. Lägg sedan citron- och grapehalvorna bredvid lammköttet och om du har färsk rosmarin även några kvistar av den.
  4. Sätt in plåten med lammet i ugnen i 125 grader i 3 timmar, titta på köttet och dra lite i det. Det skall falla av benen, om inte så låt det gå en stund till.
  5. Jag serverade mitt lammkött med ungsrostade potatisklyftor, ett citron- och parmesansmör, och en tomat- och BBQ sås. Det var galet gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*