Pappa Agis mozzarellasås
Detta är Dittes, Nåmis och Sagas favoriträtt big time, alla dagar, jämt. Men det är viktigt att rätten serveras à la minute! Om osten får smälta blir det bara en enda seg spindelvävshärva av såsen.
Ingredienser
Instruktioner
  1. Koka pennepastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Hetta upp olja och smör i en stor kastrull och smula ner buljongtärningarna.
  3. Lägg i löken och sockret och låt det fräsa lite.
  4. I med tomaterna som du mosar med en gaffel och sedan sambal oelek och tabasco.
  5. Låt det puttra tillsammans i 10 minuter innan du kör på med grädde och salvia. Koka lite till. Smaka av. Pressa ner vitlöken i såsen.
  6. När alla sitter redo vid bordet med rena händer (eller smutsiga) tar du kastrullen från spisen och blandar i osten. Och en sekund efter det äter ni såsen med pastan. Avnjut den gärna med vitkålssallad.