Pavlova extravaganza!
Detta är egentligen bara maräng, vispad grädde och bär. Inte alls särskilt bökigt med andra ord. Men det ser ut som om själva påven med hatt låg på bordet i all sin prakt. Så mäktigt imponerande är den!
Ingredienser
Bärgrädde
Garnering
  • 1-2dl bärblandade
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 225°. Vispa marängsmeten tills den är hård och inte släpper bunken. Vänd bunken över huvudet, då märker du snabbt om det är färdigvispat.
  2. Gör en snygg rund botten (cirka 30 cm i diameter), försök att få den jämn och fin om du är sån.
  3. När du är klar med formen sänker du ugnsvärmen till 125° och sätter in botten i 1,5 timme. Under tiden vispar du grädden och rör ner hallonen och så mycket socker du tycker behövs.
  4. Ta ut marängen och låt den svalna långsamt. Klutta ut bärgrädden över botten, garnera vajert med sommarbären och pudra lite florsocker över det hela när du är nöjd. Impar på alla och är lätt som en plätt.