Rosa rabarbercheesecake
Detta är Anettes paraddessert under sommaren. Flera gånger har vi suttit under hennes äppelträd de där nästan vemodigt vackra sommarkvällarna och slukat denna ljuvliga cheesecake. Gör så du med.
Ingredienser
Botten:
Det rosa på slutet:
Topping:
Fyllning:
Instruktioner
  1. Sätt på ugnen på 175°.
  2. Blanda smör och kakor och tryck ut i en springform.
  3. Förgrädda den goda botten i ca 10 minuter medan du gör fyllningen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt, smaka lite också, det är så gott.
  5. Rör i alla andra fyllningsingredienser.
  6. Nu får du äntligen bre smeten över botten och grädda i ugnen i drygt 40 minuter, eller tills fyllningen har stannat. Låt godingen svalna.
  7. Nu ska du fiffa ihop ingredienserna till toppingen och bre ut det gottet över den avsvalnade kakan.
  8. Grädda i ugnen blott 5 minuter.
  9. Ut med kakan och låt den svalna helt. Allt det här kan du göra i förväg, helst dagen före partyt. Kakan blir bara godare om den får stå nån dag i kylen.
  10. Minst en timme före servering gör du det rosa på slutet.
  11. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och värm rabarberkompotten under tiden i en kastrull.
  12. Krama ur vattnet ur gelatinet.
  13. Dra rabarberkompotten av plattan och rör ut gelatinet i den varma kompotten tills det löser upp sig helt.
  14. Ta en sked och skopa försiktigt gelén över kakan, så att den täcker hela ytan.
  15. Låt gelén svalna och servera kakan, som är både ljuvlig och snygg! Precis som du!