Ryttarkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ryttarkakan är lite som en sån där sägen som alla återberättar tills den lever sitt eget lilla liv och alla har sin egen variant. Ryttarkakan lever också sitt eget lilla liv. Den här varianten är vår!
Ryttarkaka
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ryttarkakan är lite som en sån där sägen som alla återberättar tills den lever sitt eget lilla liv och alla har sin egen variant. Ryttarkakan lever också sitt eget lilla liv. Den här varianten är vår!
Ingredienser
Kaksmet:
Täcke (eller sadel):
Portioner:
Instruktioner
Kaksmet:
  1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt (är inte ordet pösigt helt underbart, smaka på det, pööööösigt …).
  2. Hur som helst, blanda sen alla torra ingredienser och rör ner i det vita pööööösiga fluffet. Sist rör du ner det mjuka smöret.
  3. Klutta ut den tjocka smeten i en smord långpanna och grädda i ugn 200°, cirka en kvart.
  4. Under tiden gör du kakans täcke, eller ryttarkakans sadel, om du hellre vill se det så!
Täcke:
  1. Blanda alltihop och låt sjuda i ca 5 minuter.
  2. När du tar ut kakan ur ugnen – bred på kokoskletet och grädda ca 10 minuter till i ugnen.
  3. Nu är det bara att rida mot solnedgången med din alldeles egen lilla ryttarkaka.

Leave a comment

Leave a comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *