Snabbaste pizzan

Snabbaste pizzan
Foto: Jenny Grimsgård
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Snabbaste pizzan
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Skriv ut recept
Ärligt talat, när man är sugen på pizza och inte orkar stå och vänta på att degen skall jäsa. Så kan man bara kan ta färdig smördeg och allt blir helt suveränt gott? Denna pizza är superenkel och magiskt god. Från boken Fredagsmys.
Ingredienser
Portioner:
Instruktioner
  1. Börja med att lägga tomaterna i en ugnsform och häll över balsamvinägern, en liten skvätt olja samt några söta nypor socker.
  2. Ugnsrosta tomaterna i 150 grader i ungefär 45 minuter. När de är skrynkliga och lite bruna är de klara, ta ut dem och höj ugnsvärmen till 225 grader.
  3. Ta fram två bakplåtspapper och olja in dem lite, lägg på smördegsplattorna och pensla dem lite med olja. Låt dem gå cirka 5 minuter i ugnen för att få lite fras och färg.
  4. Ta ut dem och bred på den röda peston, sedan lägger du på tomaterna, champinjonerna och strör över chèvren. Sedan ska pizzan in i ugnen igen och gå där i ca 15 minuter på 225˚. Men passa noga så att inte pizzan bränns vid.
  5. När den kommer ut skär du den i snibbar och strör över basilika, parmesan, flingsalt, svartpeppar och lite olja. Mumma!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*